otok Cres plaže

Otok Cres i njegove bajkovite plaže prepoznate su kod svih željnih mirnog ali i atraktivnog odmora te čistog i bistrog mora. Plaže otoka Cresa su raznolike, od malenih skovitih uvala koje skrivaju osamljene šljunčane plaže pa do velikih gradskih plaza u samom gradu Cres. Najljepše plaže obilježene su Plavim zastavama, simbolima visoke kvalitete usluge i čistoće mora i obale te uređenosti plaža. Probudite istraživača u sebi i istražite s nama najbolje plaže otoka Cresa!

Plaža Cres Sv. Blaž

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Mnogi plažu sv. Blaža smatraju jednom od najljepših plaža otoka Cresa. Do plaže se dolazi pješice iz naselja Cresa ili morskim putem brodom.

Plaža Lubenice Sv. Ivan

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Plaža sv. Ivan se nalazi u uvali podno mjesta Lubenice, mjestašca koje se nalazi na strmoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na bijelu šljunčanu plažu. Jedna je od najljepših plaža na otoku Cresu, često na popisima najljepših svjetskih plaža. Do nje se može doći pješice, strmom stazom iz Lubenica ili brodom, samostalno ili organizirano. Plaža je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor, jer nema puno kupača zbog teže pristupačnosti.

Plaža Orlec Mali bok

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

U malom mjestu Orlec, inače poznatom po ovčarstvu, koje je smješteno nedaleko od grada Cresa, nalazi se prekrasna uvala Mali Bok. U toj se uvali nalazi šljunčana plaža s predivnim kristalno čistim morem i zaklonjena visokim stijenama koje donose i hlad. Put do plaže vodi strmom stazicom koji je isplativ jer ova plaža garantirano vraća uloženi trud oko dolaska.

Plaža Cres Plave grote

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

U neposrednoj blizini plaže sv. Ivan, nalazi se još jedna skrivena uvala Žanja. U toj uvali možete naći šljunčanu plažu i spilju Plave Grote u koje je moguće ući plivajući ili roneći. Kombinacijom sunca i mora spilja je plave boje pa je po tome i dobila ime. Do plaže je moguće doći pješice iz mjesta Lubenice ili brodom iz Cresa i Martinšćice.

Plaža Cres Kovačine

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Uređena plaža u kampu Kovačine također obiluje raznim sadržajima: odbojka na pijesku, ronilački centar, restoran, trgovina, slastičarna, caffe bar, razne sportske aktivnosti za odrasle i djecu, masaže, animacijski centar za djecu. Plaža je prilagođena je potrebama invalida, opremljena potrebnim pomagalima s primjerenim pristupom moru. Lako je dostupna iz mjesta Cres šetnicom uz obalu, a u blizini se nalazi i plaža za kućne ljubimce.

Plaže Cres Beli

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Kao što joj i ime kaže, plaža se nalazi ispod mjesta Beli, odmah uz lučicu. Lijepo je uređena, a krasi je krupni šljunak i čisto more. S jedne strane plaža je u dodiru sa prirodnim stijenama, dok se na drugoj strani nastavlja ozidani dio lučice. U moru je ograđeni dio za kupanje, a na plaži se nalaze kabine za presvlačenje. Dostupni su popratni sadržaji (ugostiteljski objekti, sanitarni čvor, ronilačke baze, auto-kamp, trgovine, parkiralište uz naplatu, prijevoz do stare jezgre sela, iznajmljivanje kajaka i supova, iznajmljivanje ležaljki i suncobrana), a izdvojiti treba atraktivni zip-line iznad mora. Prigodna je za obitelji s djecom. Osama se može potražiti na susjednim plažama Tepla i Vodice do kojih vodi staza preko stijena pa se preporuča adekvatna obuća. Susjedne plaže nemaju popratnih sadržaja.

Plaže Cres Valun

cres, croatia mare, apartmani cres, kamp cres, otok cres

Valun je malo primorsko naselje u kojem se nalaze dvije prekrasne šljunčane plaže kojima sjenu pruža okolna gusta borova šuma. U obližnjem mjestu se nalazi se sve potrebno za ugodan cjelodnevni boravak na plaži: trgovina, restoran i caffe barovi. U blizini veće plaže, nalaze se mnogobrojne manje skrivene uvale.

  • #cres
  • #apartmani
  • #smjestaj
  • #otokcres
  • #plazenajadranu

Smještaj na Cresu

image

Bungalovi Cres

60 eur Night
Odmor u bungalovima u naselju Gavza koji su smješteni na samoj plaži
image

Apartmani Cres

70 eurNight
Crepsa Cres nudi velik izbor apartmana i soba u privatnom smještaju