Otok Cres Plaže

Otok Cres in njegove pravljične plaže prepoznavajo vsi, ki si želijo mirnih, a hkrati privlačnih počitnic ter čistega in bistrega morja. Plaže na otoku Cres so raznolike, od majhnih skalnatih zalivov, ki skrivajo osamljene prodnate plaže, do velikih mestnih plaž v mestu Cres. Najlepše plaže so označene z Modrimi zastavami, ki so simbol visoko kakovostne storitve in čistoče morja in obale ter urejenosti plaž. Prebudite raziskovalca v sebi in z nami raziščite najboljše plaže otoka Cres!

Plaže Cres Sv. Blaž

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Številni plažo Sv. Blaž smatrajo za eno najlepših plaž na otoku Cresu. Do plaže lahko pridete peš iz mesta Cres ali po morju z ladjo.

Plaža Lubenice Sv. Ivan

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Plaža Sv. Ivan se nahaja v zalivu ob vznožju Lubenic, mesteca, ki se nahaja na strmi steni s čudovitim razgledom na belo prodnato plažo. Je ena najlepših plaž na otoku Cres, pogosto tudi na seznamih najlepših plaž na svetu. Do nje lahko pridete peš, po strmi poti iz Lubenic ali z ladjo, samostojno ali organizirano. Plaža je zanimiva prav zaradi svoje tajnosti, nedotaknjene narave in vonja. Idealna je za miren počitek, ker kopalcev zaradi težke dostopnosti ni veliko.

Plaža Orlec Mali bok

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

V mestecu Orlec, sicer znanem po reji ovc, ki leži nedaleč od mesta Cres, je čudovit zaliv Mali Bok. V tem zalivu je prodnata plaža s čudovitim kristalno čistim morjem. Zaščitena je z visokimi skalami, ki prinašajo senco. Pot do plaže vodi po strmi poti, ampak hoja se splača, saj ji ta plaža zagotovo povrne vloženi trud ob prihodu.

Plaže Cres Plave grote

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

V neposredni bližini plaže Sv. Ivan, tam je še en skriti zaliv Žanja. V tem zalivu najdete prodnato plažo in jamo Plave Grote, kamor lahko vstopite s plavanjem ali potapljanjem. Kombinacija sonca in morja naredi jamo modro, po čemur je tudi dobila ime. Do plaže lahko pridete peš iz Lubenic ali z ladjo iz Cresa in Martinšćice.

Plaže Cres Kovačine

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Urejena plaža v kampu Kovačine je bogata tudi z različnimi aktivnostmi: odbojka na mivki, potapljaški center, restavracija, trgovina, slaščičarna, caffe bar, različne športne aktivnosti za odrasle in otroke, masaže, animacijski center za otroke. Plaža je prilagojena potrebam invalidov, opremljena s potrebnimi pripomočki za ustrezen dostop do morja. Od Cresa je dostopna po potki ob obali, v bližini pa je plaža za hišne ljubljenčke.

Plaže Cres Beli

cres, bungalovi cres, kamp kvarner, apartmani kvarner

Kot že ime pove, se plaža nahaja pod mestom Beli, tik ob pristanišču. Lepo je urejena z velikimi kamenčki in čistim morjem. Na eni strani je plaža v stiku z naravnimi skalami, na drugi strani pa se nadaljuje obzidan del pristanišča. V morju je ograjen del za kopanje, na plaži pa kabine za preoblačenje. Na voljo so spremljajoči objekti (gostinski objekti, sanitarije, potapljaške baze, avto-kamp, ​​trgovine, plačljivo parkirišče, prevoz do stare vasi, najem kajakov in jastrebov, najem ležalnikov in senčnikov) in atraktivni zip-line nad morjem. Primeren je za družine z otroki. Osamo lahko najdemo na sosednjih plažah Tepla in Vodice, do katerih pot vodi čez skale, zato je priporočljiva ustrezna obutev. Sosednje plaže nimajo spremljevalnih storitev.

Plaže Cres Valun

cres, croatia mare, apartmani cres, kamp cres, otok cres

Valun je majhna obalna vasica z dvema čudovitima prodnatima plažama v senci gostega borovega gozda. V bližnji vasi je vse, kar potrebujete za prijetno celodnevno bivanje na plaži: trgovina, restavracija in caffe bari. V bližini večje plaže so številni manjši skriti zalivi.

  • #cres
  • #apartmani
  • #smjestaj
  • #otokcres
  • #plazenajadranu

Namestitev na Cresu

image

Bungalovi C res

60 eur Night
Počitnice v bungalovih v Gavzi, ki se nahajajo na sami plaži
image

Apartmaji Cres

70 eurNight
Crepsa Cres ponuja veliko izbiro apartmajev in sob v zasebni namestitvi